Hírek

Hírek

EDGE Vándorkupa díjat nyert Krizsán Gábor, az ELI ALPS mérnöke

A szakmai elismerést minden évben az EPLM Trends Konferencia keretében adják át. Az eseményen a digitális ipari gyártás témáját járják körül, fókuszba ez alkalommal az egyedi szakterületek igényei kerültek. Az előadásokon a hagyományos CAD/CAM szoftverek mellett a legfrissebb 4.0-ás, újgenerációs megoldásokat is bemutatták a hazai szakemberek.

EDGE Vándorkupa díjat nyert Krizsán Gábor, az ELI ALPS mérnöke

 

A konferencia hagyományainak megfelelően 2021-ben is átadták az EDGE Vándorkupa díjat, melyet EDGECAM-kategóriában kollégánk, Krizsán Gábor nyert el:

„Kutatóintézetünkben a teljesen egyedileg tervezett és gyártott berendezések alkatrészeit - alumíniumból és rozsdamentes acélból készülő vákuumkamra alkatrészek, tükör- és lencsetartók, optikai finombeállítók - tervezzük meg és gyártjuk le a különböző szoftverekkel. A mechanikai műhelyben az alkatrészek számítógép vezérlésű gépeken készülnek, melyekre az EDGECAM szoftverrel készítjük a megmunkáló programokat – így automatizálhatunk bizonyos munkafolyamatokat, egyszerűbbé és gyorsabbá tehetjük az eszközök legyártását.

A szoftver magyarországi forgalmazója minden évben megrendezi szakmai fórumát, ahol bemutatják a legújabb fejlesztéseket, illetve elismeréseket adnak át különböző kategóriákban. A díjakat a beküldött pályamunkák alapján ítélik oda. Az EDGE Vándorkupán másodjára indultam, ez alkalommal egy automatizált algoritmussal pályáztam, mellyel sikerült megnyernem a kategória első helyezését.”

 

A díjhoz ezúton is sok szeretettel gratulálunk!

 

 

május

23

hétfő