Kapcsolat

Kapcsolat

Utazási információk

Utazás Szegedre

Autóval – Budapestről

Szeged az M5-ös autópályán keresztül 165 km-re található Budapesttől. Mielőtt az M5-ös autópályához érkezne, autópálya matricát kell vásárolnia. A matricát bármely magyarországi benzinkúton vagy online is meg tudja vásárolni: autópálya matrica.

GPS koordináták: 46.280429, 20.104437

 

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről

Miután megérkezik Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Ferihegy) 2A termináljára, utána a 200E jelzésű busszal tud eljutni a repülőtérről a vasútállomásig (Ferihegy repülőtér megálló), ahol meg tudja venni a vonatjegyet Szegedig (megjegyzés: ez egy közvetlen vasúti vonal Szegedre, nem szükséges Budapest belvárosába beutazni). A Ferihegy repülőtér megállónál válassza a Cegléd irányt. Az InterCity vonat óránként közlekedik a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged vonalon 5:53-tól 19:53-ig. (A Ferihegy repülőtér megállóból Szegedre minden órában 06:13 és 20:13 között). A vonatjegy megvásárlásával kétféle szolgáltatás közül lehet választani: normál osztály és IC osztály. A különbségek: az IC osztály kényelmesebb ülésekkel és légkondicionálóval rendelkezik, viszont kiegészítő jegyet kell vásárolni az IC osztályra (360 HUF). A vonatjegyet online is megvásárolhatja: online vonatjegy megvásárlása

 

Emellett autót is bérelhet a Budapest Liszt Nemzetközi Repülőtéren:

https://www.bud.hu/utazas/kozlekedes/transzfer_es_egyeb_szolgaltatasok/autoberles_online

travel

 

Repülőtéri transzferrel

Javasoljuk, hogy használja az alábbi repülőtéri transzfer szolgáltatásokat. A speciális transzfer árakhoz kérjük, használja az ELI-ALPS kódot.

Zöldtranszfer

Pegazustranszfer

 

Vonattal

Ha a Keleti Pályaudvarra érkezik, akkor javasoljuk, hogy az M2-es (piros) metróval utazzon el a Deák Ferenc térig. A Deák Ferenc téren szálljon át az M3-as (kék) metróra és a szálljon le a Nyugati Pályaudvarnál. Az InterCity vonat óránként közlekedik a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged vonalon 5:53-tól 19:53-ig. A vonatjegy megvásárlásával kétféle szolgáltatás közül lehet választani: normál osztály és IC osztály. A különbségek: az IC osztály kényelmesebb ülésekkel és légkondicionálóval rendelkezik, viszont kiegészítő jegyet kell vásárolni az IC osztályra. A vonatjegyet online is megvásárolhatja: online vonatjegy megvásárlása.

 

Közlekedés Szegeden

A 72A-s busz közvetlen az ELI ALPS épületéig közlekedik, ami 7:19-kor és 8:19-kor érkezik meg, ill. onnan indul délután 16:19-kor, 17:19-kor, 18:19-kor és 19:19-kor.

Továbbá az ELI-ALPS épületét a 71-es és a 72-es buszjáratokkal is meg lehet közelíteni. Felszállási lehetőség Újszegeden a Napfényfürdő vagy a Torontál tér (P+R) megállóhelynél lehetséges, a belvárosban pedig a Széchenyi téren, a Centrum Áruháznál vagy a Mars téren. Leszállási lehetőség az Öthalmi diáklakások megállóhelynél van, ahonnan 5-10 perces sétával elérhető az ELI épülete.

A Szeged Vasútállomásra érkező vendégeinknek a 2-es villamost ajánljuk, mely onnan indul. A villamosról a Széchenyi téren kell leszállni és ott átszállni a 71-es, 72-es vagy 72A-s buszra, mellyel könnyen elérhető a lézerközpont.

Menetrendek


Az elővételben megváltott vonaljegy ára 470 HUF, a járműven automatánál vásárolt jegy 550 HUF, a járművezetőnél megváltott jegy ára 650 HUF. Vonaljegy megvásárlására a jegyárusító pavilonokban, élelmiszerboltokban, nemzeti dohányboltokban és az automatáknál van lehetőség.
Jegyvásárlás

Legkényelmesebb és talán a leggyorsabb, ám egyben a legdrágább megoldás a taxival való kiutazás a kutatóintézethez. Aki ezt az utazási formát választja, azoknak az alábbi taxitársaságokat ajánljuk:
Tempó Taxi
Rádió Taxi

június

13

csütörtök