Hírek

Hírek

Az ISTAC tagjai tanácskoztak kutatóintézetünkben

A Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület (International Scientific and Technical Advisory Committee - ISTAC) tagjai tanácskoztak kutatóintézetünkben július 20-án és 21-én.

Az ISTAC tagjai tanácskoztak kutatóintézetünkben

 

A kétnapos tudományos ülésen az ISTAC szakértői előadásokat hallgattak meg munktatársainktól és megtekintették intézményünk laborjait, mely során rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk tőlük az üzembe helyezett lézereinkről és az azokon zajló kutatásokról. Továbbá ajánlásokat is megfogalmaztak az őszre már teljesen elkészülő berendezéseink továbbfejlesztéséhez és a rövidesen megnyíló, 3. ELI közös felhasználói pályázat keretében a kutatók bevonzásához.

 

 

Az ISTAC 14, a lézeres kutatások élvonalában tevékenykedő szakértőjének feladata értékelni az ELI ERIC (Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorcium) tudományos célkitűzéseit, ajánlásokat adni a stratégiai döntésekhez és a tudományos-műszaki tevékenységekhez, továbbá koordinálni az ELI ALPS és ELI Beamlines felhasználói programját a lézeres berendezések minél hatékonyabb kihasználása, így a minél széleskörűbb, áttörő tudományos eredmények elérése céljából.

 

 

Az ISTAC tanácskozásról és az ELI ERIC további terveiről további információ a Szeged TV riportjában hallható.

 

 

 

április

23

kedd