Kutatástechnológia

Kutatástechnológia

Kutatási Technológiai Kiszolgáló Egység

Csoportvezetők: Mohácsi Árpád PhD, Várkonyi Viktor, Vajna Zoltán

 

Feladatok:

Feladatunk a kutatási technológiának a szó szoros értelmében vett kiszolgálása azonnali rendelkezésre állás mellett házon belüli megoldásokkal. Az egység a hagyományos értelemben vett  négy szakterületet foglalja magában: az elektronikai-, mechanikai-,  optikai és vákuum műhelyeket. Szilárd háttérrel rendelkezünk gyártástechnológiai, méréstechnikai, szerelési és hibakeresési területeken. A műszaki dokumentációknak megfelelően az előkészítési tevékenységeink az alapanyag-feldolgozástól a kész elemek, illetve részegységek teljeskörű beméréséig tarthatnak. A belső gyártási munkafolyamatokon felül a külső partnerektől érkező alkatrészek és egységek minőségellenőrzését is biztosítjuk.

 Az egységünk a négy alábbi csoportból áll:

Elektronikai műhely

Hozzájárulunk a kutatási technológiai berendezések telepítéséhez, azok üzembe helyezéséhez, beleértve minden forrást és nyalábvonalat, PSS, MPS, időzítő és adatfeldolgozó, valamint minden, a létesítményhez kapcsolódó rendszereket. Továbbá hozzáférést biztosítunk a teljesen felszerelt elektromos műhelyhez a kollégák és felhasználók számára.

 

Mechanikai műhely

Műhelyeink kombinálják a hagyományos maró- és csúcsminőségű CNC technológiákat a legkülönfélébb kérések minőségi kiszolgálása érdekében. Precíziós megmunkálás, hegesztés, összeszerelés, 3D koordináta méréstechnika, CAM programozás és gyors prototípusgyártás, néhány az alapvető erősségeink közül.   

 

Optikai előkészítő műhelyek

A csoport a csiszoló/polírozó-, optikai vékonyréteg-, optikai előkészítő-, valamint céltárgy laborokból áll. Biztosítunk szinte bármilyen anyagú (üveg, kristály, kerámia és fém) és geometriájú hordozó megmunkálását, rájuk egyedi többrétegű bevonatok leválasztását illetve ezekkel kapcsolatos optikai méréstechikai szolgáltatásokat. Speciális lézeres céltárgyak fejlesztése és minősítése is biztosított.

 

Vákuumtechnológia és berendezés szerelő csoport

A csoport technikusai kettős szerepet töltenek be:

A tisztaterekkel kapcsolatban átfogó takarítási szolgáltatást nyújtunk, gondoskodunk az eldobható és dedikált tisztatéri felszerelésekről, ellátunk megfelelő fogyó- és segédeszközökkel, (kvantitatíven) monitorozzuk a tisztatéri környezetet és tanácsokat adunk a tisztatéri protokollokkal kapcsolatban.

Vákuumtechnológiát tekintve minden rész- és vákuumrendszer (elő-, HV és UHV) tervezése, üzembe helyezése és karbantartása a mi felelősségünk beleértve a kiegészítő- / segéd szolgáltatásokhoz való csatlakozások kiépítését (pl. hűtővíz, tech. gáz, stb). Komolyan foglalkozunk továbbá vákuumrendszerek minősítésével szivárgásvizsgálattól kezdve RGA mérésen keresztül komplett dokumentáció készítésével bezárólag.

július

14

kedd