Hírek

Hírek

Első ELI ERIC ibériai információs-nap

Az első bevezető ELI ERIC Ibériai információs-napra november 12-én került sor online, összesen 70 résztvevővel.

Első ELI ERIC ibériai információs-nap

 

Az Instituto Superior Técnico (IST), a Spanish Center for Pulsed Lasers (CLPU), illetve az ipar és a tudományos közösség portugál és spanyol képviselői azért gyűltek össze ezen a napon, hogy megvitassák az ELI ERIC-kel való jövőbeli együttműködési lehetőségeket. Az ibériai információs naphoz hasonló események célja a tudományos közösség tájékoztatása, kiépítése és bővítése a potenciális jövőbeni portugál és spanyol ELI ERIC konzorciumi tagság megalapozása érdekében. A tevékenységet az IMPULSE, a Horizon2020 által finanszírozott projekt támogatja.

Az információs nap programját a Spanyol Tudományos és Innovációs Minisztérium tudományos és innovációs nemzetközi kapcsolatokért felelős főigazgató-helyettese, Inmaculada Figueroa nyitotta meg. Ezt követően az ELI ERIC főigazgatója, Allen Weeks, illetve az IST vezetője Prof. Luís O. Silva és a CLPU igazgatója, Luis Roso tartott a szervezeteket bemutató előadást.

A nap második felében az ipari együttműködési lehetőségekről hallhattak a résztvevők a CERN, ESFR IFR of the Agencia Nacional de Inovaçao képviseletében José Antão ipari kapcsolatokért felelős munkatársától, illetve a Spanish Platform of Industry and Technology for Big Science Infrastructures igazgatójától, Erik Fernándeztől.

 

Az információs nappal kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a www.eli-laser.eu oldalra.

május

23

hétfő